© Jonssonsidor

Till Sisu och Åkes sida >>

Till Startsidan

Dogblogg tidigare inlägg >>

Juni 2010

15 september 2010

Hej go-vänner nu ska jag ge en lite snabb rapport från vår vardag.

Husse och matte har donat här hemma och tapetserat i köket och jag tyckte det var kul att gå i tapetklister - så'n är jag. Husse trodde nog att jag skulle fastna i asfalten men jag är bra på att dra i kopplet ändå. Vi går på hundkurs nu och det är ganska kul men jobbigt också. Matte tror att jag vill ha speciallagad lever men finns det en tik i närheten så vaknar den riktiga hanhunden i mig och då kan hon stå där med vilka köttstsycken som helst.

Kolla in en kul bild på Åke från i somras !

Här står husse och Åke och väntar på att de ska börja - hundinstruktören går och riggar banan.

Husse och Åke går på Rallylydnad och Åke är jätteduktig - nu tränar vi in det Åke lär sig och sen kanske han kan lära sig ännu mera så jag också får lära mig. Jag har lite svårt att koncentrera mig när det finns väldoftande tikar - jag är ju hanhund för fanken och det doftar ju härligt. Matte kan stå där med sina lockelser och leverbitar - tik är bäst. Jag har hört viskningar om att ta bort "kulorna" och "ja, ja sådan husse sådan hund " men jag vet inte om husse har en chans hos mina tjejer.

Kolla in mig när jag har hittat en söt människo-tik. Jag charmar och gör mig snygg för Emmelie.

Nu ska jag visa en fin bild igen på Åke - han är en riktig linslus den hanhunden.

När vi väntade igår så hann vi gå ett varv på Safarislingan och det är kul men mööörkt på kvällen så bilderna blir lite sådär.

Här går jag på Zebran en agilitygrunka.

Här står jag på Elefanten - en balansgrunka som rör sig men det gör inte jag. *voffsmiley*

 

 

6 september 2010

Nu fick matte lite tid... men bara lite så här kommer en snabbrapport.

Husse och matte har lärt sig klippa våra klor nu och eftersom vi var så duktiga med det så ville de även prova på att klipppa oss. Matte sa att det finns hundkläder om det blir för hemskt dåligt klippt. Nå'n gång ska ju vara den första så då får man acceptera lite Fanta-klippning. Anledningen till att de vill klippa oss är att vi ska vara lätta att sköta om. Vi får lätt små tovor i vår päls så nu blir det smidigare när de kan klippa efter vårt behov.

Så här blev jag ... jag kan berätta att jag blir så busig efter klippningen och Åke också. Vi tycker det är så skönt och så blir vi inte så varma när vi busar.

.... och här har vi hårfager Åke, lite mer hår säger husse och matte.

Åke ser ut som han bara är klippt till hälften men matte vill att han ska ha lite hår kvar att gulla med. Hon gillar Åkes ulliga päls, så lite svårt har hon att klippa av det, men husse säger - "Tänk på att hundarna ska trivas" Det bästa med kort päls är att vi lurar de där urkblä-fästingarna, de får sätta sig på nå'n annan helt enkelt.

Vi har varit i Västerås och träffat våra flockmedlemmar Henrik och Emeli. Matte är så glad när hon får träffa sina riktiga barn och visst skulle vi vara lite avundsjuka om de bodde hemma. Då skulle vi ju inte få alla uppmärksamhet.

En sak till som var ganska kul var att vi såg en Dovhjort när vi gick runt på Björnö. Dovhjorten var inte rädd så matte kunde gå fram och fota honom. Åke och jag stod bara och kollade på honom och han kollade på oss och det var kul.

17 augusti 2010

Voff alla tvåbenta ... nu har matte startat datorn eftersom det regnar ute !

Ja nu är väl sommaren snart slut och det är väl alltid synd. Nu kan Åke och jag inte klaga för vi ska gå på hundkurs och träffa massor av hundpolare. Vi hoppas förstås att matte och husse får lära sig att förstå oss lite bättre så vi får det ännu mysigare tillsammans.

Jag är ensam med matte ikväll för husse och Åke är på Rallylydnad på Klubbarp. Husse hade en hel påse med körv och köttbullar så jag misstänker att Åke ska gå på bakbenen hela kvällen.

Vi har ju åkt runt lite i sommar och varit på campingplatser och det är kul. Det är en liten sak jag som vovve inte förstår och det är när barn springer fort mot mig eller kastar bollar som jag tror jag ska leka med. Både jag och Åke är nyfikna och vi ligger och tittar på alla människor och djur. Matte och husse tycker vi är snälla trots att vi kan skälla om vi vill vara med och leka. Barnen låter ju mycket då kan väl vi också få prata lite.

Här är det dags att åka hem från Harge en av campingarna i somras. I harge gick vi jättelångt och det var så kul med alla dofter och Vättern som vi fick kliva ut i.

En sak till var mysigt Lars vår lill-husse var hemma och jag fick sova hos honom.

>> Kolla in familjens semesterbilder !

Hej alla besökare ! Jag har gjort en semstersida som ni kan kika på, klicka på "Semestersidan"

3 juli 2010

30 grader varmt och sommar - vi hundar har inte bara hår på bröstet som Tom Jones har, vi har hår överallt. Hår är bra, men va' fanken så varmt det blir och matte får svalka oss med fuktiga trasor. Husse har somnat under äppelträdet och vi flämtar i kapp med varandra Åke och jag.

I går fick husse och matte en bra idé - vi åker bil så blir det svalt i bilen. Jo det var en ganska bra idé men vi kunde knappt stanna och gå ur bilen för då höll vi på att storkna av värmen.

Vi åkte först till Hargebadet och kollade om det skulle funka att campa där, det var otroligt trångt och massor med folk och bilar stod överallt eftersom det är badstrand där också. Nix det blir inte Harge - sen kollade vi in campingen vid Stjärnsund och den var fin men det var ett husvagns-Mecka och vi skulle känna oss lite off om man får hoppa över v och inte voff alltså.

Sen åkte vi gamla vägen till Örebro och där fanns det en bro tidigare vid Hammar. Nu är det en fikaplats där bron fanns tidigare så där fikade vi och kollade in båtar. Det svalkade bra eftersom det var vatten på båda sidor.

Den här helgen var varm och det kändes som att ligga i mattes duntäcke hela dagarna.

Vår goa Caroline på hundfixet flyttar tydligen det här månadsskiftet och har inte klipptider just nu. Matte fick köra en akutklippning på mig. Hon klippte håret kring min hals för att jag skulle bli svalare och det var jätteskönt, men snyggt är säkert något helt annat. Bilder kommer på mig när matte blivit modig nog att visa.

Till sist en liten sommarbild och flämt på er håriga hundpolare och nakenmänniskor !

Obs ! Jåttan får ligga i solen ... för han vill bli brunråtta.