Dogblogg - bloggen som tål att skällas på !

Till Sisu och Åkes sida >>

Till Startsidan

Dogblogg tidigare inlägg >>

Juni 2010

We got attitude !

Liiisi har ritat bilden och kolla vad fin bilden är och visst är vi tuffa ! Vi är ju schnauzer med allt vad det innebär -orädda, på vår vakt, intelligenta och otroligt familjekära. Vi njuter av att ha massor av människor omkring oss och att bli ompysslade.

Det är jag Sisu (till vänster i bilden) som bloggar här genom matte Carina.

28 juni 2010

Hej och hå gott folk här är Sisu som bloggar efter en minisemester över midsommar.

Husse och matte packade bilen full, faktiskt ända upp till taket - nu var jag vitsig för de har köpt en takbox. Min kompis Åke och jag måste ha plats i bilen och då får madrasser och tält vara på taket.

Vi åkte till Tjällmo och sen några kilometer och så kom vi till Småängens camping. Vi stortrivdes i tältet och att få vara ute precis hela tiden. Vi sniffade mest hela dagarna på en klöveräng där vi hade vårt tält. Det var massor av håriga fyrbenta polare på campingen och en del var tikar - we like !

Här är en bild från onsdagskvällen - vi var först på plats men sen blev vi fler till midsommar.

Vi fick leka på ängen och husse släppte oss litegrann.

Matte tog en massa kort men för det mesta blir det Åke på bild för jag är som Snurre Sprätt, svår att fånga på bild med skärpa.

Skräpet på linsen är inget skräp det är jag som leker.

Åke spanar in havet.

En liten kvälls-kiss i skogskanten.

Tungan hänger utanför efter ett snabbt språng över ängen.

Här inne ligger vi och sover i sovrummet och matte och husse sitter i den stora salongen och fikar.

Vi fick plats hela flocken på en madrass och visst var det tassar, armar och ben lite överallt men gosigt värre var det kan jag berätta. Jag ligger med snygga sidan upp och Åke på husses kudde.

Kolla in när vi badar, det var nästan läskigt och det var blött på magen i alla fall.

21 grader var det i vattnet.

På midsommarafton tog husse en "svartvinbärrrs" till maten och blev lite pömsig så han fick knoppa lite på Åkes och min rosa filt. Åke hade koll på honom.

Matte är lite småmysig efter maten och "svartvinbärrsen" till skinkskivan.

Eftersom matte lägger ut alla möjliga bilder på husse så får hon allt vara med också på bild. Nej jag vill inte säger hon för jag ser så tjock ut. Jamen matte du väger några pannor också, det är faktiskt inte kameravinkeln det är fel på. Jag tror hon är glad för lite ankarlast när jag hugger i och drar i kopplet.

Nu ska vi packa och åka hem för värmen är ganska intensiv och vi behöver svalka, så vi drar hem och ligger under korkeken i stället. (plommontädet mer korrekt). Jag tycker det är konstigt att hela vår villa kan bli platt, så jag måste kolla var den tog vägen.

Hej då så länge och en liten campingbild som avslutning.

Mer campingbilder finns på Jonssonbloggen - gå till startsidan.

 

14 Juni 2010

Hej, i dag fick Åke en fin SPA-behandling och en klippning. Jag är ju rakad under magen och på sidan så vi får nog vänta ett par veckor med klippning av min päls.

 

9 Juni 2010

Hurra vi får springa löst och busa !!

Jag mår bra nu och fick ta bort stygnen efter operationen för några dagar sen och nu är det full fart igen Husse visade matte att vi är jätteduktiga på att lyda och vi fick springa löst och busa. Matte var lite rädd att vi skulle hitta på hyss, men vi vet att husse har nam-nam i påsen så då kommer vi snällt till honom.

Mot matte hon har också nam-nam !

Husvagnssemester i år ?

Regn är blött och ligga och torka i fåtöljen är skönt.

Matte skulle läsa tidningen på golvet hos oss och då fick jag en bra idé

- sova på tidning är skönt !

 

30 maj 2010

5 dagar har gått... sedan min operation och nu känns det som vi i vår flock börjar hitta ett sätt att leva med mig och min tratt och fungera helt enkelt, i den situation vi har. Det är inte så mycket som är sig likt men snart så är det full rulle igen. Åke har lite tråkigt för vi brukar ju busa som tusan och han går och buffar lite på mig och vill ha skoj. Jag ska berätta att leka med tratt på huvet är ganska svårt och så är matte lite beskyddande.

Kolla in hur jag har det i tratten !

Åke tar sig en tupplur med bä-bä i brist på annat

Husse gör sitt bästa att gosa med oss.

Det är tur att vädret är mysigt - husse målar och matte rotar i rabatterna och sköter mat och fika.

 

27 maj 2010

I måndags kunde inte jag kissa och då fick vi åka direkt till Jägarvallens djursjukus. Jag har blivit opererad för att jag hade urinstenar i min lilla blåsa och en sten hade fastnat i snoppen. Åke fick ett par dagar ensam med matte och husse och han saknade mig men fann sig ganska bra ändå i tillvaron. Husse och matte har semester och det är de såååå tacksamma för just nu.

Så här ser jag ut efter operationen.Ni skulle sett första gången jag kissade efter operationen - här snackar vi strålar som det är tryck i och jag kan nog jobba för brandkåren och släcka eld med min superstråle. Matte och husse skrattade när de fick se min superstråle och andra människor undrar varför de är så glada åt att en hund kissar. Om du har varit riktigt kissnödig någon gång så vet du hur glad man kan vara när man får lätta på trycket. Matte var så ledsen den natten när jag blev dålig så det är klart att hon skrattar nu.

Åke är som vanligt och ska visa hur mycket han gillar mig genom att slicka på mig men det får han inte göra just nu.

Här ligger vi "brorsan" och jag, jag har morfinplåster så jag är ganska trött och lite simmig i huvudet. Åke finns vid min sida hela tiden.

Har ni hört talas om dumstrutar och det här är en ganska dum plaststrut. Jag får ha struten ibland när husse måste göra något och inte kan se mig. Jag vill ju gärna tvätta rent såret men de har fått för sig att jag inte får göra det. Ser ni det lilla gröna plåstret - det är morfin som stora grabbar får om de behöver det.

Husse har mig i knät så mycket han kan så jag kan slappna av ordentligt och bli bra fort. Husse ser på TV och Åke passar mig.

Åke har lyckats roa matte och husse när jag var på djursjukhuset.

Först låg han i mattes blomjord och sen åt han av jorden också.

Åke märker inte när det hänger grejor i hans skägg - den lilla lustigkurren.

Innan jag blev sjuk hann vi med att leka med Wille och han lekte hoppa över kvasten med oss.