Semesterbloggen 2010

Till Sisu och Åkes sida >>

Till Startsidan

Dogblogg tidigare inlägg >>

Juni 2010

Vår undebara soliga semester 2010

Tänk att vi fick en tropisk värme sommaren 2010 och det var väl både bra och lite halvbra sådär. Våra små håriga vänner hade det lite jobbigt och vi själva kämpade på med kylklampar, våta trasor och kampen om skuggan och lite fläktande vindar. Man ska inte klaga och det gör vi inte men det var definitivt inte vad vi är vana vid.

Vår riktiga semester började på Småängens camping efter en lyckad midsommar där. Nu hade vi ju husvagn så det blir en ny upplevelse. Gamla Bettan -77 ska få ge oss lite mer bekvämligheter.

Vi tog plats på den stora klöverängen utanför det fullspäckade campingområdet. Vi fick nära till skogen och ett skönt lugn. Vi var tre campare på ängen.

Det är ganska kul att lära sig campinglivet och vi har lärt oss följande: Torkypapper kan man inte vara utan, man behöver 5-kronor till duschen och diska och skala potatis gör bara män. Insekter är små objudna gäster i alla former - denna sommar var det Bromsar som var stora som JAS-plan och vi fick cirka 50 bromsbett var per stor kropp. Längtan efter miljögifter har väl aldrig varit större - hur kan någon påstå att det ekologiska systemet är rubbat. Det är synd om oss stora människor som inte biter alla djur vi ser. Ja ja men vi lärde oss att slå bromsar och stackars Åke fick bra träning - han är så skvatträdd den lille sötnosen.

Naturen och omgivningen är otroligt vacker och vi var nere på en Rockafton vid stranden med bara gamla godingar (inte vi utan musiken menar jag) vi satt där och åt färska räkor och njöt med våra vovvar.

Vilka skäl Åke hade vet vi inte, men han skulle absolut ligga i solen trots en temperatur på 30 grader varmt. Vi fick blöta handdukar/trasor och svalka honom med för han njöt inte av värmen. Jag flyttade honom till skuggan och han gick tillbaka till solen och sen skulle han krypa under husvagnen. - ja krypa menar jag inte han skulle helt enkelt promenera runt trodde han. Vår lille Sisu kan krypa men det kan inte Åke, så hans rygg var skitig för det mesta. Snälla hundpsykolog om du läser detta - förklara vad en hund tänker för oss. Vi hittade en bra lösning och vi fick följa med syrran och hennes man ut på sjön - där var det himla trevligt.

Ute på Vättern

Åke på väg upp ur plurret.

Här är vi på Lingonön i Vättern och just nu har Sisu och Åke fullt upp med att kolla in en badtjej - lilla Loppan. De har själva badat alldeles nyss så de väntar bara på bustjejen.

Här är lite bilder som talar för sig själva - skönt eller skönt ?

Båten som tog oss ut till paradiset

Kecke och Kenneth njuter

Snyggsyrran

Nej nu blir det tungt att ladda ner så jag gör en ny sida -

fortsätt här ....