Dogblogg - bloggen som tål att skällas på !

Tillbaka till första sidan >>

Dogblogg tidigare inlägg >>

19 maj 2010

Hej och hå Åke har fyllt fyra år - vi firade kvällen på en hundkurs med Therese som lärare på Klubbarp och Åke fick lära sig nya freestyle-trick som att gå i mellan husses ben som en åtta, backa, gå runt åt både höger och vänster och stå på bakbenen och lite annat kul. Det är som gympa för Åke. Jag är ju lite alphahanne av mig så matte fick gå runt och låta mig träna på att möta andra hundar och så fick jag gå lite balansgång på en bräda. Vi fikade med de andra och det var så mysigt med alla hundar och människor. Jag fick hälsa lite på en pappilonvalp och det var gulligt.

Vi har varit hemma i trädgården mest och gått på skogspromenader och så har Wille lekt med oss förstås. Wille kan klättra i träd också. När vi gick i skogen såg vi två stora älgar ...brrr matte blev rädd men vi var ju med så det var lugnt.

På bilden så finns det ett hus i högra hörnet i en dunge, där bodde husse och matte för 16 år sen. Husse och matte bara pussades och kramades på den tiden. så det var ju tur var ju att vi inte var födda än 1994.

Åke och jag har fått varsin mysis och Åke går runt med sin rosa elefant i munnen.

Vi har fått varsin ny sovplats/hundbädd och just nu provligger jag Åkes mysbädd.

3 maj 2010

Tjosan allihop eller bara matte - jag tror ju inte så många kikar in här men välkommen om du har vägarna förbi. Vi har varit på långresa i helgen och förra torsdagen så gick vi på hundpromenad... här är lite bilder.

Här är halva gänget på torsdagens hundpromenad.


Här är en bild på när husse leker naturagility med Åke.


Här står jag och spanar in alla hundar innan vi ska gå på promenad.


När vi åker bil kan Åke bli lite uttråkad - då hänger han på husses arm.Vi sitter i bältessele också och det funkar det med, vi sover för det mesta i bilen.


Jag hjälpte husse med korvgrillning också.

27 April

Hej och hå nu är det skogspromenader varje kväll och det är kul men lite jobbigt också. Jag måste lukta på allt och då menar jag allt ... kottar, barr och råddjursspår.

Åke han lufsar på som tjuren Ferdinand under korkeken - "Vad bryr jag mig om alla dofter, jag trivs bäst om jag får får nosa lite på luften som passerar min nos"

När vi har kollat över skogen slår vi oss till ro - antingen på den persiska mattan eller som Åke på den gröna mattan.

oj oj oj ... matte har hittat årets första lilla elände - en fästing och det är inte fest precis att ha inneboende i pälsen. Vilken tur att de inte har krypit ner i pälsen.

Nu ska jag ligga i husses knä och bli klappad så voff på er så länge !

25 april 2010

Så här ser vi ut när vi springer till husse !

Nu har matte och husse varit lediga några dgar och då har vi lekt, gått på promenad och fått en extra god bit mat - det är det som är bra med helgerna. Åke och jag får vara med hela tiden. Matte och husse skulle gärna vilja att vi kunde springa helt fritt i skogen men de vet inte hur vi tänker än och de vill vara säkra på att vi gillar dem bättre än löptikar och andra kul djur. Vi har varit på en stor gräsmatta och så har husse gått iväg och så har han ropat på oss - och vi springer fort som tusan till honom för han har ju F i fickan - vi har räknat ut att F är och det är Frolic så då går det undan fram till honom. Vi får väl se om husse och matte kan bli så roliga att vi bara vill springa till dem.

22 april 2010

I dag har vi varit på hundpromenad med cirka 15 andra hundar i Skogssjön och det var så kul. Åke hittade några mysiga tikar att flirta med och jag hade fullt upp med att bekanta mig med alla hundarnas dofter, så jag dammsög skogen med nosen från alla dofter. Jag gillade alla men skällde lite då och då för att visa vem som bestämmer i gänget.

Kolla in två gamla bilder från 2007 i mars.

Nu har matte anmält oss till en hundklubb som heter Klubbarp www.klubbarp.nu det är nog bra för matte och husse så de får lära sig vad vi gillar.

Min lilla nos berättar att det är fläskpannkaka i ugnen - nu gäller det att vara smart och inte tigga för då får jag inget. Jag ska bara svepa förbi i köket och sen lägga mig i fåtöljen och se söt ut.

Voff / Sisu

 

17 april 2010

I dag var det en stor dag för vi hade en stor flock här hemma, matte Liiisi och husse Magnus och lille Wilhelm var på besök. Liiisi har ritat en jättefin bild på oss och den ska får vara logga på vår sida.

Jag fick rå om Liiisi en stund och det är så mysigt.

Lille Wilhelm fick låna min favoritleksak.

Åke och jag måste självklart hjälpa Liisi med barnpassningen en stund.

Magnus var som vanligt himla snäll och kliade mig så skönt.

Wilhelm och jag kollade in våra leksaker.

Här är en fin bild på Wilhelm och Magnus.

Nu ska jag visa lite bilder som husse har tagit på oss i trädgården.

Så här får jag i gång Åke och sen har vi kul !

En kväll hittade inte matte sin lilla favorithund Åke och här hittade hon honom. Han gillar lugna typer tydligen.

Jag måste visa en annan kille i flocken - Lars. Vi fick vara med och flytta honom hit till hans nya villa. Vi sprang inte vilse i villan men det var mysigt där och soffor är alltid sköna att ligga i.

Bye ! nu ska jag leta reda på den gula pipen.

 

12 april

Ser ni att matte har försökt att rita en schnauzer på bilden ovanför, vi kan inte skratta för att vi är hundar men vi kan i alla fall se att det liknar en katt mera än en hund.

 

Här är en gammal bild från stugan i småland, det var när Åke var en liten hundvalp.

Matte hade strul med Internet i kväll så hon fick rafsa ihop lite skåpmat till bilder. Jag tycker det är snygg skåpmat särskilt den bilden på Åke och mig.

Vi ska även visa var det var som vi blev klippta eller vad de nu kallar det. Rakning eller maskinklippning - det får väl vara som det är men bra blir det ju. Där pilen är där står jag - det är en spegelbild så jag ser inte när matte fotar och tur är väl det. "Tassarnas trim" heter vår frisörsalong.

Natti och hoppas tekniken funkar bättre i morgon så vi får lite mys i soffan också.

13 april

Hej, matte fixade till en bild från morgonmyset, vi får sitta i knät på lördagmorgonen och det är så mysigt.

Åke gillar inte att sitta i knät men han myser på sitt sätt.

I dag har vi ingen snö kvar och det går att ligga i solen på gräset.

Åke och jag brottades och lekte på gräset för vi blir nog lite glada av våren. Matte ska fixa lite agilityhinder för det gillar vi. Åke han är så hungrig jämt så han gör precis som hon säger men jag kan tjura ihop om hon försöker bossa för mycket. Det blir nog Åke som är en fena på agility. Jag är faktiskt riktigt bra på fotboll - husse säger att jag har bollkänsla - vad det nu är. Sex sinnen har man ju hört att det finns men det finns nog 78 -känslor minst.

Bye - nu ska vi tigga lite macka av husse !