Jonssonbloggen 2011

Just nu: Härliga plusgrader ute !

 

Till Startsidan

 

Här är en lycklig mamma med sina två ungar !

 

8 November 2010

Förra året hade inte frosten tagit sommarblommorna till först advent.

Ja nu verkar vintern vara här och det är väl lite bra för då kan jag sitta vid datorn.

Vi har målat och tapetserat i köket, hallen och allrummet och så har vi bytt sovrum och tapetserat i det nya sovrummet. Efter jul ska vi ta fortsätta och då blir det klart i gästrummet och i datarummet. Sen tror jag nästan att sommaren är här igen.

Vi hittade en snygg tapet från 70-talet bakom lite träpanel.

 

Nya sovrummet - jag vill måla sängen vit och hitta fina tavlor till väggarna.

 

 

Vi har varit hos syrran och fått hålla lilla Olle och leka med Elsa.

Elsa är världens roligaste unge och där vilar inga sorger må jag säga. Hon är livet och glädjen och lilla Hugo leker med Elsa också. Hugo är också en liten rolig hundpojke full av energi och leklust.

Här ser vi Jonny, Linah och Joel... *mysisar*

Lycka är en Iphone - vad gjorde man innan den fanns ?

Syrran och Kecke och så lilla Olle, Lars är lycklig och jag tror han har en Iphone.

 

22 september 2010

En liten rapport från Jonsson-family. Nu är det snart höst och jag har lagt min röst. Jag var tvungen att rimma även om det är en sen timma. Nej nu får jag ge mig ... vi mår bra och livet är faktiskt ganska mycket upprepning. Sova, äta, jobba, gå ut med sötisarna och leka med sötisarna. Vi har ju klippt Sisu och Åke så den där borsta-hund-timman är bonus just nu. Jag har filmat Sisu och Åke med mobilen så jag ska prova att lägga filmerna här på sidan. Det är Quicktime som gäller för att kunna se dem.

Test av film

Vi har hunnit med att gå i skogen också - kolla in våra små kantarelltroll.

Lillhusse som är stor pojke var hemma.

.....och så har vi varit i Västerås och hälsat på Emmelie och Henrik

Jag har också hunnit med att träffa lilla "Täjna" vi gick runt och kollade in alla fina blommor som hon har i sin trädgård.

Sisu är en liten råtthund... och sötast i världen.

Åke har en fin bädd men ligger hellre under stolen ... en liten knasboll är han.

Semestersidan

Här är lite nytt från vår semester

4 Juli 2010

Nej jag ska inte klaga, men fy fanken va varmt det är !!! Vad är det för fel på 20 grader varmt och solsken - kan nå'n säga det ? Jo det är för att vi gnällde i vintras - så nu sitter han däruppe vädergubben på molntippen och flinar - nu ska ni få så ni tiger era tvåbenta jordvarelser.

Mina svettiga blommor och så är det något i det högra hörnet på bilden .... svettiga hundar och en svettig karl - men de ser ut att ha det bra ändå.

Vi fick fågelungar i vår holk - trevligt !! Flugsnappare ska det visst vara.

Det satt en liten unge i vårt körsbärsträd.

Vi satt och fikade vid gamla Hammar-bron i lördags och jag tog bilder på båtar.

Vi hade fått en bra idé att åka bil när det är så varmt, och då hamnade vi här.

26 Juni 2010

Vi fick lust att tälta nu när värmen kom och hälsade på, så vi åkte till Småängens camping och firade midsommar. Vi var först på plats och fick en hel äng för oss själva på torsdagen.

Här är några vackra bilder på campingen - vilken oas och vilket härligt ställe mitt i skogen. Hasse och Helène som driver campingen http://www.smaangen.se/ är helt underbara människor. Allt var så rent och fint trots midsommar och fullbelagt. Servicen var helt perfekt och bemötandet personligt och vänligt. Jag tycker bilderna talar för sig själva så scrolla ner och njut.

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade en härlig helg så det blir en midsommar att minnas.

 

14 Juni 2010

I helgen regnade det mest men vi hann med en liten tur i trakterna kring Danielshammar. Det finns otroligt vackra platser på den östgötska slätten som har lite berg också. Vi har hittat små ställen att plocka bär och svamp på.

Jag besökte kolonin också och tog ett foto på vår kolonistuga som Kenneth snickrade ihop. Nu är den inte vår längre men det är alltid kul att se hur det ser ut nu.

 

6 Juni och fanorna vajar för kung och fosterland.

(och lite för mig)

Blommor och presenter som tröst för att jag blir lite äldre.

Gäster och mat

 

30 maj 2010

Moderens dag och solen skiner för alla mammor - det är kanon !

Nu börjar en ny arbetsvecka och det blir lite speciellt eftersom jag ska ha med Sisu på jobbet, jag vill se att allt går bra med tratt och tabletter mot aj-aj. Lars kommer hem och pysslar med Åke. Kecke har målat staketet och jag är mest hundpysslare och kock.

Första jordgubben och det är mums !

Rudbeckior som ska i ny skola (omskolas)

Starlight, White swan, Primadonna White och Primadonna Deep rose och de där stackars Paradoxa blev inte många.

Pelargonen Emma från Bengstbo till höger och pelargonen till vänster kallas "jordgubbar och mjölk"

Hund med tratt och hund utan tratt - tänk om vi människor sprang omkring ett par dagar efter operation med 11 stygn i magen.

27 maj 2010

Vi har semester nu .... men inte som vi hade tänkt oss.

Vad säger man ? - livet kommer i mellan ibland. Vår älskade lilla Sisu blev sjuk och att se en hund bli sjuk är inte roligt. Du vet att något är fel och du ser bedjande ögon som litar på dig och ber om att få hjälp. Jag ringde flera telefonnummer på natten men det är tydligen bara att sätta sig i bilen och åka 20 mil för att få hjälp. Just när vi tänkte åka så somnade Sisu och vi vakade över honom på natten och så ringde vi direkt på morgonen och fick komma in direkt till Jägarvallens sjursjukhus. Det blev operation och nu är han pigg igen. Vi visste inte på natten han inte kunde kissa men på morgonen förstod vi att det var en urinsten som hade fastnat i snoppen för det kom blod då. Vi är glada just i dag men samtidigt lite trötta för när spänningen släpper så slappnar vi av. Vi njuter av vårt hem denna vecka och det är ju inte ofta vi hinner göra det annars.

En trött men lycklig husse som vet att Sisu mår bättre nu.

 

19 maj 2010

Jag ser att tiden har gått lite fort och det är två veckor sedan jag skrev här. Vi har ganska fullt upp med hundpromenader och hundkurser och så lite mys i soffan. Våren har äntligen kommit och det verkar bli sommar direkt nu.

Åke har fyllt fyra år och vi ska gå på semester på fredag, det blir en vecka nu. Det verkar som om det kan bli en tripp till Skåne. Titta på blommor och så kanske lite inköp av grilltillbehör i Tyskland.

Kecke leker med sötisarna.


 

Bullar i ugn och inte en bulle i ugnen - när det är småruggigt ute bakar vi bullar. Det är så gott med en kopp kaffe och en bulle efter promenaden.

 

3 Maj 2010

Måndag och dagen efter helgen - helgen var resande inte mindre än 58 mil åkte vi, först till Stockholm och sen till Västerås. Vi besökte våra barn och det var sååååå mysigt även om det bara var en blixtvisit. Barnen hann i alla fall inte tröttna. Tyvärr visade sig undermedlet Silenze inte hjälpa mot timmerdragning så det blev öronproppar - en gammale hederlig variant för god nattsömn.

Här är vi på besök hos Lars i stockholm, vi grillade lite korv och myste på uteplatsen.

Lars är singel - (tror vi) och se vilken kärleksfull man det är.

Pojke söker flicka - kom med förslag !


Rinkeby - Enköping - Västerås .... wroom till gurkstan.

Här är vi hos Henrik och tyvärr var inte Emmelie hemma men vi åker snart upp igen, här är det mys på telefon.

Vi såg att det fanns en flicka i hemmet nu... å badankor som är så gulligt.


Sisu och Åke hade det mysigt också.

Ja då är det Jonny Blund som ropar igen så jag vinkar hejdå för i dag !

27 april 2010

Vi har inte glömt och vi kommer inte att glömma, vi kommer heller inte att längta eller ens vilja minnas och ännu mindre tyckte vi om det. Vaddå ???

- Vintern 2010 - det är inte länge sen och nu kan man ändå känna sig smålugn att snö ¤%&#"¤& inte kommer tillbaka. På den här bilden är det än så länge lite snö.

Det är klart att det skulle ju inte vara mysigt med julmat i 30 graders värme så lite mysigt är det ju trots allt med vinter.

Nu är i alla fall våren här och nu ska jag kleta ner hela bloggen med vårbilder.

Solen skiner och Valborg är snart här - då ska vi sjunga "Vintern rasat ut".

Bye så länge !

 

 

25 april 2010

En härlig helg med värme och solsken - det innebär friskluftsshot. Vi har som vanligt nu för tiden - lekt med Sisu och Åke och så oljade jag in två spaljéer som ska målas om snart. Kecke fick för sig att flytta vår utegrill - ha ha flytta en utegril är väl ingen match ! - Jo om den är i fem delar och varje del väger 100 kilo. Vi lyckades baxa runt eländet och nu är den, på den plats vi vill ha den på.

Agility - jag tog några blompinnar och lekte agility med hundarna - det funkade halvbra. Åke fattade men inte Sisu. Jag provade en sopkvast mellan två stolar och sa hoppa över - det funkade för båda killarna. Det som var mindre lyckat var min mycket tveksamma tunnel - gjor av stolsdynor som stod som ett V - Sisu försökte i alla fall krypa igenom om inte Åke hade fått för sig att gå rätt över dynorna och rasa tunneln.

Vi har varit på kolonin och hälsat på våra kompisar och det är kul det med - skickar cyberkramar till dem allihop. Barnen har inte varit här i helgen - de har förmodligen kompisar också ... och inte bara hundarna.

Här är vårt uterum i vårskrud.

Lite vårblommor - de är sena i år.

 

22 april 2010

I dag är det en månad sen hundpojkarna flyttade hem till oss och det är obeskrivligt roligt. Åke och Sisu har kommit in i våra liv och när våra stora grabbar bor 20 mil hemifrån så är det kalasbra att få sällskap av två hundar.

Här är en bild på Pojke 1: Henrik med flickvän Emmelie

 

Pojke 2: Lars med syster Julia

 

Här är våra två bustroll Dvärgschnauzrarna Sisu och Åke

 

Jonssonsidor 2001

Här är startsidan på min första hemsida - nostalgi och HTML-kod.